Bøger skal byde på gode oplevelser sammen med andre. Det er afsættet for en anderledes bogmesse for byens 6. klasser.
Det summer af børnestemmer i Rødovre Biblioteks store sal. Om lidt bliver eleverne, der alle er fra 6. årgang på kommunens skoler, sluppet løs i forskellige workshops. Her kan de for eksempel deltage i en dilemmaworkshop med forfatter Sara Ejersbo. De kan også hjælpe redaktør fra Gyldendal Anne Lind med at testlæse og vurdere forskellige forsideforslag til en ny bog, der udkommer til foråret. Eleverne kan også møde den tidligere elitefodboldspiller Carl-Christian Okking, der har skrevet romanen 'Drenge græder ikke'. Bogen er baseret på Carl-Christians egne erfaringer og handler om det forventningspres og den forråelse, der kan herske i fodboldverdenens elitemiljø. Sammen med forfatter Babak Vakili og tegner Mikkel Straarup Møller kan eleverne også lave raprim og få tegnetips, eller de kan gå i tesalonen og kreere smukke bogmærker. Bare for at nævne nogle af de ni workshops, dagens bogmesse byder på.
Tanken er at spejle så mange af børnenes interesser som overhovedet muligt og give dem en oplevelse af, at de bliver mødt, hvor de er. Det fortæller bibliotekar Julie Husum, der er tovholder for skoletilbuddene på Rødovre Bibliotek.
"Nogle synes, at det er hyggeligt at lytte til historie og male tebreve. Andre har brug for at brænde krudt af og kan arbejde med kampsportsscener fra manga-litteraturen," fortæller hun.