I starten af 1900-tallet rykker teknologien ind i landbruget, og det giver mulighed for nye typer grøntsager og blomster i Rødovre.
At kunne dyrke eksotiske grøntsager og blomster er en selvfølge for os i dag, men for 100 år siden var det starten på en ny æra blandt bønderne i Rødovre. I takt med at teknologien rykkede ind, blev det nemlig muligt at høste andet end kål, korn og kartofler, som indtil da var de mest almindelige afgrøder på landbrugsjorden i Rødovre.
Med udbredelsen af drivhuse blev det eksempelvis muligt at dyrke agurker, meloner og tomater i så store mængder, at man kunne leve af det, og det var der mange, der fik øjnene op for. I 1901 var der fem gartnerier i Rødovre. I 1934 var antallet steget til 47, fortæller Marie Drost Aakjær, der er arkivar ved Rødovre Arkiv.
De nye typer afgrøder stillede nogle andre krav end afgrøderne på friland. Eksempelvis havde de brug for ekstremt meget vand, så derfor måtte man også etablere sin egen vandforsyning i form af forskellige vandbrønde, vandtanke og pumpesystemer. Nogle gartnerier begyndte også at opvarme deres drivhuse.