Årets erhvervspris går til en produktionsvirksomhed, der har vækstet stort, og som samtidig fastholder en respekt for hinanden og for det havmiljø, de lever af.
Omkring midnat kører en stor lastbil med friskfanget fisk af motorvejen og ind i Rødovres sydlige industrikvarter. Ved gulstensbygningen på H. J. Holst Vej 12 drejer den ind på en parkeringsplads og bliver læsset af. Kl. 02 møder første vagthold ind, og så skal der skæres fisk og pilles rejer i den lille produktionshal. Det skal gå stærkt, for om morgenen skal kasser med fisk og skaldyr køres ud til kunderne. Kunder som primært tæller restauranter og kantiner i København - både dem fra øverste hylde som Michelin-restauranten Alchemist, men også mindre spektakulære køkkener.
For ti år siden var der kun en håndfuld ansatte. I dag har produktionsvirksomheden Firskerikajen knap 70 ansatte. Selvom det er gået stærkt, er virksomheden stadig optaget af det gode arbejdsfælleskab og respekten for havmiljøet, og det er nogle af de faktorer, der har gjort, at den netop har fået tildelt Rødovre Erhvervspris 2024. Administrerende direktør Hjalte Pohlentz er både stolt og glad for udnævnelsen, selvom det ikke er priser, virksomheden til dagligt jagter.
"Men man bliver da vildt stolt ved tanken om at have været med til at bygge en virksomhed op, som nu er en del af så mange menneskers husholdning. Det er også fedt, at andre omkring os kan se det og giver os et klap på skulderen for det. Så ja, vi er mega stolte og har også fejret det," siger han og tilføjer:
"Men det vigtigste for os er jo at skabe en god arbejdsplads, hvor vi opfører os ordentligt".
Fotograf: Matias Bager