Havefællesskaber, fælleshøns, lektiecafé, fællesspisning og højskole for ældre er nogle af de aktiviteter, der lever i bedste velgående i Kærene, og som er frugten af en mangeårig boligsocial indsats.
Boligen skal være billig, den skal være for folk i alle aldre og livssituationer, og beboerne skal have indflydelse på de beslutninger, der tages. Det er nogle af de principper, som alment boligbyggeri er funderet på. Det gjaldt også, da almene boligblokke skød op i den sydlige del af Rødovre i 1950'erne og blev til bydelen Kærene. Med årene blev Kærene et mindre attraktivt sted at bo, for mange forbandt området med kriminalitet, ballade og utryghed. I 1994 nedsatte regeringen et byudvalg, og der blev udviklet en helhedsplan for en række udsatte boligområder i hele landet. Kærene var et af dem. Den boligsociale indsats var hermed født: Nu skulle der gøres en indsats for at gøre Kærene til et rart sted at bo. Og det er i den grad lykkedes, mener Susanne Mikkelsen, der har været boligsocial koordinator i Kærene i 16 år.
"Kærene er først og fremmest et sted, hvor man gerne vil hinanden, og det kommer jo til udtryk i de mange forskellige fællesskaber, der har været igennem tiden, og som fortsat blomstrer op rundt omkring," siger hun.