Arrangementer

Event billede
Sted: Frilandsmuseet Hjerl Hede, Hjerlhedevej 14, Vinderup
Dato: Lørdag den 7. og søndag den 8. september 2024
Tid:, 10:00 - 16:00.
Pris: Entré: Fri entré for alle op til 18 år
Hjemmeside: Se hjemmeside

Dyrk maden: Smag på mark og have på Hjerl Hede.

Udstilling
Kom og følg efterårsarbejdet på Frilandsmuseet Hjerl Hede, når markerne ordnes med hest og plov, og der sælges ud af grønt fra museets køkkenhaver. Masser af oplevelser for små og store. Gratis indgang op til 18 år.

I denne sensommerweekend høster vi som i gamle dage.

Markerne på Hjerl Hede bliver høstet med ægte hestekraft. Vær med, når markerne pløjes og harves.

Vi sår også markerne, så de er klar til foråret, og kartoflerne tages op. I Præstegårdens lade tærskes negene.

Dejlige aktiviteter for familiens mindste
Denne weekend er også propfyldt med sjove ting for børnene. Prøv blandt andet at:

Smage kartoffelkage, bolsjer og gammeldags lakrids
Kom med på tur med dyrepasseren hver dag kl. 11:00 og 13:00
Kør en tur rundt på museet med hestevognen
Besøg den historiske legeplads
Sælg sandkage og skyfrikadeller i Minikøbmanden
Vask tøj, dæk bord og mug ud ved dyrene på Børnenes Gård, hvor alt er i miniformat

Besøg den grønne bod
Køkkenhaverne er også høstet for efterårets lækkerier - og det bedste af det hele? Du kan købe det med hjem! Kartofler, løg og gulerødder er stakket op på vores hyggelige høst-bod.

Hos den grønne bod kan du købe frø og planter fra Hjerl Hede, og du kan prøve at moste æbler.

Har du frø, stiklinger eller planter i overskud derhjemme? Tag en eller flere med til vores plante-bytte-bord, og få noget nyt og spændende med hjem.

Du kan også blive klogere på, hvordan du får flere af de planter hjemme i haven, som du holder af.

Hør om stiklinger, podning og okulering, både praktisk og i et historisk perspektiv.

Du finder den grønne bod ved mejeriet.

Historisk mad - med og uden kartofler
I konfirmandkøkkenet ved Præstegården dufter der dejligt - så slå et smut forbi og få en snak om sæsonens gode råvarer og historisk madlavning. I ovnen bages der kartoffelkage som i 1943.

Hjerl Hedes bageri har åbent hele weekenden, og her kan du købe det dejligste brød og kage.

I købmanden kan du gå på opdagelse blandt købmandsvarer som i 1930'erne, og der er altid smagsprøver på alskens lækkerier.

Hos Restaurant Skyttegaarden byder menuen på noget ganske særligt denne weekend. Du kan nemlig smage både historisk kartoffelsuppe eller den solide, klassiske sensommerret, ølben med grønlangkål, brunede kartofler og grov sennep.

Velbekomme - og velkommen!
Yderligere arrangementer Se alle arrangementer