Kommunen til kamp mod huller i vejene

04/09-2024

Vejene i Rødovre bærer mange steder præg af, at vinteren var særlig hård. Huller og skader er til gene for trafikken, og derfor sætter Kommunalbestyrelsen nu en ekstraordinær indsats i gang.

”Særlige situationer kræver særlige indgreb, og det her er et af tilfældene. Perioder med skiftevis store mængder regn og hård frost har sat sine spor. Asfalten har mange steder taget skade, og huller i vejene er til stor gene for både bilister og cyklister. Derfor sætter vi 1 mio. kr. af til at tage fat på de steder, hvor problemerne mærkes mest,” siger borgmester Britt Jensen.

Det er ikke kun Rødovre, der kæmper med vejene. Kombinationen af skiftevis frost og tøvejr sammen med store mængder regn hen over vinteren har givet kommuner i hele landet ekstraarbejde med huller i asfalten og andre skader. I Rødovre skal den ekstra million bruges de steder, som er hårdest ramt – dog under hensyn til, hvor der er planlagt vejarbejde.

”Der kan være oplagte skader, som vi i første omgang ikke tager fat om, fordi vi ville spilde pengene og kræfterne. Mange steder er der planer om vejarbejde, både hvor kommunen selv etablerer fjernvarme og vand, og hvor private aktører graver i vejene for at lægge eksempelvis kabler eller Hofor udskifter vandrør. De planer beder vi forvaltningen tage højde for, så vi ikke bruger ressourcerne på reparationer på steder, hvor der inden længe skal graves igen,” siger Britt Jensen.

I forvejen er der flere steder udlagt ny asfalt eller planlagt arbejde den kommende tid, herunder flere kryds på Tårnvej, Rødovre Stationsvej, Hendriksholms Boulevard og den nordlige del af Brandholms Alle. Med den ekstra million kan der bl.a. komme ny asfalt på dele af Korsdalsvej og Schweizerdalsvej samt ske udbedringer af såkaldte slaghuller, hvor der er behov for det.

”Vores veje skal være gode og trygge at færdes på. Vi er ikke herre over vind og vejr, men med den ekstra indsats sætter vi ind over for de helt særlige problemer, som de seneste mange måneders vejr har skabt, og det er jeg meget glad for,” siger Britt Jensen.