Tal for beskæftigelse overrasker positivt

10/05-2024

En gennemgang af Rødovre Kommunes beskæftigelsesindsats viser, at antallet af personer på offentlig forsørgelse ligger lavere end forventet i 2023. Det vækker især glæde, at indsatsen for borgere, som er langt fra arbejdsmarkedet, bærer frugt.

”Det er altid glædeligt, når vi overgår vores egne forventninger. Særligt når vi som her taler om en indsats, der har sikret, at omkring 110 Rødovreborgere er gået fra ledighed til beskæftigelse. Og det er ekstra glædeligt, at vi har formået at gøre en forskel for mange af dem, der har sværest ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet,” siger borgmester Britt Jensen med henvisning til, at det er lykkedes at nedbringe antallet af langvarige ressource- og kontanthjælpsforløb.

Gennemgangen fra Jobcenter Rødovre viser, at andelen af befolkningen i Rødovre, der modtager offentlig forsørgelse, ligger på 8,1 % for 2023. Et resultat, der ligger 0,5 procentpoint under den målsætning, som Kommunalbestyrelsen satte for året.

Andelen af ledige i Rødovre faldt samlet set med 0,4 procentpoint i 2023. Det svarer til cirka 110 fuldtidspersoner.

Samlet set er Kommunalbestyrelsens mål blevet opfyldt på alle ydelser med undtagelse af andelen af borgere på uddannelseshjælp og sygedagpenge, hvor Rødovre ligger 0,1 procentpoint over målsætningen for 2023 på begge områder.

Andelen af borgere i jobafklaringsforløb opfylder også målsætningen, men Kommunalbestyrelsen ser gerne, at tallet bliver endnu lavere, og noget tyder på, at det ønske kan blive opfyldt. Udviklingen er vendt i 2023, og derfor er forventningen, at andelen falder endnu mere.

”Samlet set er resultatet for vores beskæftigelsesindsats tilfredsstillende. Det er et udtryk for, at vores fokus og tilgang bærer frugt. Vi bygger derfor videre på de gode resultater ved at sætte fokus på at kvalificere indsatsen, så vi hele tiden bliver bedre – særligt på de områder, hvor målet ikke er nået,” siger formand for Beskæftigelsesudvalget, Kim Drejer Nielsen.

Jobcentrets resultatrevision kan læses her. Den redegør i hovedtræk for de strategier og aktiviteter, der er gennemført som følge af de mål og indsatsområder, der er udmeldt af Kommunalbestyrelsen for indsatsen i 2023.