Kultur- og Fritidsudvalget
07-06-2016
Medlemmer
Niels Spittau(O)
Flemming Lunde Østergaard Hansen(A)
Chris Lassen Jensen(C)
Fraværende
Sager 25 - 29
Meddelelser
Sag nr. 25
Beslutningskompetence: KFU
Sagens kerne
- Oversigt over indkomne love og bekendtgørelser
- Orientering om Vestegnens Kulturuge 2016
- Orientering om status på Kælkebakken
Indstilling
Meddelelsespunkterne forelægges til orientering.
Beslutning
Taget til efterretning.
Bilag
Bilag 1: Nyhedsliste for Kultur- og Fritid for perioden 31. marts til 23. maj 2016Bilag 2: Orientering om Vestegnens Kulturuge 2016
Bilag 3: Status vedrørende etablering af kælkebakken ved Rødovrehallen
Brugerundersøgelse på idrætsområdet
Sag nr. 26
Beslutningskompetence: KFU
Sagens kerne
I efteråret 2013 foretog Danmarks Idrætsforbund en omfattende undersøgelse om rammer og vilkår for idrætsforeningerne i Danmark.
På baggrund af denne undersøgelse har Børne- og Kulturforvaltningen efterfølgende arbejdet med en række tiltag med det formål at videreudvikle idrætsområdet i Rødovre.
Der ønskes nu gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt kommunens idrætsforeninger med det formål at videreudvikle og styrke samarbejdet til idrætsforeningerne.
Indstilling
Børne- og Kulturforvaltningen indstiller,
at projekt og tidsplan godkendes.
Beslutning
Godkendt.
Sagsfremstilling
I efteråret 2013 indsamlede og bearbejdede Danmarks Idrætsforbund den hidtidige største mængde data om idrætsforeningernes vilkår og trivsel samt om kommunernes idrætspolitiske ageren. Rapporten tegner på dette grundlag et omfattende og nuanceret billede af idrætsforeningslivets tilstand samt det kommunale idrætspolitiske område.
93 kommuner deltog i undersøgelsen, og Rødovre Kommune blev rangeret på en samlet 55. plads. På spørgsmålet om hvor tilfreds idrætsforeningerne var med den kommunale service og samarbejde, blev Rødovre rangeret på en 91. plads.
Som følge af undersøgelsens resultat blev der den 11. februar 2014 afholdt et dialog- og udviklingsmøde med idrætsforeningerne om, hvordan den kommunale service og samarbejdet mellem kommunen og idrætsforeningerne kunne forbedres.
Børne- og Kulturforvaltningen har efterfølgende igangsat en række tiltag med fokus på kommunikation, adfærd og struktur med det formål, at videreudvikle og styrke dette samarbejde.
Der ønskes nu gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse med det formål, at undersøge om idrætsforeningerne er blevet mere tilfredse med forholdene i kommunen.
Målgruppen er de idrætsforeninger, der modtager tilskud og eller låner lokaler kontinuerligt til deres aktiviteter på kommunens idrætsanlæg og skoler. Følgende medlemmer foreslås at deltage i undersøgelsen: formænd, kasserer, bestyrelsesmedlemmer, trænere/instruktører/holdledere og medlemmer.
Undersøgelse vil blive foretaget elektronisk via en personlig kode og ca. 600 personer forventes at deltage i undersøgelsen.
For at gøre det ekstra spændende at deltage i undersøgelsen, udloves der en præmie til den forening med den højeste svarprocent. Der vil endvidere blive trukket lod om nogle gaver til deltagerne.
Undersøgelsen vil blive foretaget i ugerne 40 - 42, og resultatet af undersøgelsen vil blive forelagt til politisk behandling til december 2016.
Lov- og plangrundlag
Ingen.
Økonomiske konsekvenser
Ingen.
Tidsplan
7. juni 2016: Politisk godkendelse af projekt og tidsplan
3. oktober - 23. oktober 2016: Afvikling af undersøgelsen
November 2016: Efterbehandling af resultater
6. december 2016: Resultater fra undersøgelsen forelægges til politisk behandling
Bilag
Bilag 1: spørgeskema idrætsområdet 2016. Forventet regnskab pr. ultimo marts 2016 - Kultur- og Fritidsudvalget
Sag nr. 27
Beslutningskompetence: KFU
Sagens kerne
Forventet regnskab pr. ultimo marts 2016 omfatter en opfølgning på forbruget af nettodrifts- og anlægsmidler i 2016 for Kultur- og Fritidsudvalgets rammer med udgangspunkt i status ultimo marts 2016.
Indstilling
Børne- og Kulturforvaltningen indstiller,
at forventet regnskab pr. ultimo marts 2016 tages til efterretning.
Beslutning
Taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Der henvises til bilaget "Forventet regnskab pr. ultimo marts 2016 – Kultur- og Fritidsudvalget".
Lov- og plangrundlag
Principper for Økonomistyring i Rødovre Kommune.
Økonomiske konsekvenser
Ingen.
Tidsplan
Ingen.
Bilag
Bilag 1: Forventet regnskab pr. ultimo marts 2016 - Kultur- og Fritidsudvalget Kommuneplanstrategi 2016
Sag nr. 28
Beslutningskompetence: KB
Sagens kerne
Forslag til Kommuneplanstrategi 2016 har været fremlagt i offentlig høring og der er indkommet 5 høringssvar.
Kommuneplanstrategi 2016 fremlægges nu til endelig vedtagelse.
Sagen behandles samtidig i alle fagudvalg.
Indstilling
Børne- og Kulturforvaltningen indstiller,
- at Kommuneplanstrategi 2016 vedtages endeligt,
- at Kommuneplanstrategi 2016 offentliggøres, samt
- at Bilag 3 - behandling af indkomne høringssvar, fremsendes som svar på de indkomne høringssvar.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Efter den lovpligtige høringsperiode på 8 uger, skal Kommunalbestyrelsen tage stilling til fremkomne bemærkninger i høringsperioden og kan i den forbindelse vedtage ændringer af strategien. Hvis der vedtages ændringer af strategien, skal dette offentliggøres. Kommunalbestyrelsen kan, når den endelige strategi er offentliggjort, udarbejde et kommuneplanforslag eller ændringer til kommuneplanen i overensstemmelse med strategien.
Kommunalbestyrelsen vedtog på sit møde den 26. januar 2016, sag. nr. 2, at fremlægge Forslag til Kommuneplanstrategi 2016 i offentlig høring i 8 uger, og at der skulle afholdes et borgermøde i høringsperioden.
Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 26. maj 2015, sag nr. 97, at foretage en fuld revision af Kommuneplan 2010-2022 og Kommuneplan 2014.
I den kommende planperiode vil der være fokus på en bæredygtig byudvikling.
Visionen ”Sammen om Rødovre" går på tværs af alle forvaltninger og handler om at nytænke velfærdskommunen, så vi også er en moderne velfærdskommune med et stærkt fællesskab om 20 år. Dette er også udgangspunktet for den kommende planperiode. Kommuneplanstrategi 2016 er et bud på, hvordan velfærdskommunen Rødovre skal udvikle sig fremover. I Kommuneplanstrategien er der et naturligt fokus på den fysiske udvikling af byen, som i høj grad defineres af kommuneplanens temaer og rammer. I Rødovre er der tradition for, at kommuneplanen er langt mere end blot en arealplan med optegninger af, hvor der kan være forskellige funktioner.
Kommuneplanstrategi 2016 "Sammen om Rødovre - bæredygtig byudvikling" beskriver Kommunalbestyrelsens strategi for den forestående planlægning. Udover det overordnede tema beskrives 6 undertemaer, samt status på den aktuelle situation og en identificering af Rødovres potentialer og udfordringer.
Udviklingen beskrives gennem temaerne:
- Flere borgere - en kommune i vækst
- Erhvervsliv i vækst
- Bæredygtige og attraktive byrum
- Det grønne Rødovre
- Effektiv mobilitet
- Byområder i udvikling
Høringssvar
Der er indkommet i alt 5 høringssvar. Høringssvarene kan læses i deres fulde længde i Bilag 2 - Indkomne høringssvar.
De indkomne høringssvar giver ikke anledning til ændringer.
Høringssvarene omtaler i vidt omfang emner der er så konkrete, at det ikke naturligt indgår på det strategiske niveau som Kommuneplanstrategi 2016 befinder sig på. En lang række af bemærkningerne vedrører derfor andre planer og politiker i Rødovre Kommune. Som udgangspunkt beskriver Kommuneplanstrategi 2016 visionerne og strategien for den forestående planlægning, der herefter vil blive bearbejdet og konkretiseret i den kommende kommuneplan og efterfølgende lokalplaner. Teknisk Forvaltnings behandling af høringssvarene kan ses i Bilag 3 - Behandling af indkomne høringssvar med Teknisk Forvaltnings kommentarer.
Høringssvarene vil indgå som input til det forestående arbejde med kommuneplanrevisionen.
Cafédebat om Kommuneplanstrategiens emner og byudviklingsområder
Den 6. april 2016 blev der afholdt en cafédebat om Forslag til Kommuneplanstrategi 2016. Ved denne lejlighed var det muligt for alle interesserede at deltage i debatter omkring strategiens temaer og Byområder i udvikling. Der var et pænt fremmøde til cafédebatten. Der blev debatteret i mindre grupper og de fremmødte kunne i løbet af aftenen nå at deltage i debat om tre emner. På side 22 i Kommuneplanstrategien er en opsamling fra høringsperioden.
I Bilag 4 - Opsamling fra cafédebat den 6. april 2016 kan ses en opsamling af debatterne.
Opsamlingen fra cafédebatten vil indgå som input til det forestående arbejde med kommuneplanrevisionen.
En kombineret Planstrategi og Agenda 21 strategi
I henhold til Planloven skal Kommunalbestyrelsen også offentliggøre en redegørelse for sin strategi for kommunens bidrag til en bæredygtig udvikling i det 21. århundrede (lokal Agenda 21) inden for den første halvdel af Kommunalbestyrelsens valgperiode.
Ligesom det var tilfældet i Kommuneplanstrategi 2012 er der udarbejdet en kombineret Plan- og Agenda 21-strategi. Dette skal ses i forlængelse af Kommuneplan 2010-2022 og Kommuneplan 2014, der fastslår, at Rødovre Kommune skal tænke og arbejde bæredygtigt. Ved at lave en kombineret strategi sikres det på et meget tidligt tidspunkt, at de visioner, mål og udviklingsmuligheder der planlægges for, som udgangspunkt er bæredygtige.
I forbindelse med den endelige vedtagelse af Rødovre Kommuneplan 2014 har Rødovre Kommune aftalt med Naturstyrelsen (nu Erhvervsstyrelsen), at Rødovre Kommune i forbindelse med den kommende revision ændrer på rammeområdernes afgrænsning i forhold til stationsnærhed.
Lov- og plangrundlag
Planloven.
Økonomiske konsekvenser
Ingen.
Tidsplan
Kommuneplanstrategi 2016 offentliggøres sommer 2016.
Bilag
Bilag 1: Kommuneplanstrategi 2016Bilag 2: Indkomne høringssvar
Bilag 3: Behandling af indkomne høringssvar med Teknisk Forvaltnings kommentarer
Bilag 4: Opsamling fra cafédebat den 6. april 2016
Diverse
Sag nr. 29
Beslutningskompetence: KFU
Sagens kerne
Beslutning
Taget til efterretning.
Protokollen oplæst og godkendt. Mødet afsluttet kl.: 18:50.