Nu ruller Cykling uden alder ud i Rødovre

04/10-2024

Flere Rødovreborgere, som ikke selv kan komme op på cyklen, kan se frem til at få lidt vind i håret. Den 10. oktober skydes ’Cykling uden alder’-samarbejdet nemlig i gang i Rødovre. Her tramper frivillige piloter løs i pedalerne for at give Rødovres ældre en god oplevelse på veje og stier.

”I Rødovre har vi en lang tradition for gode fællesskaber og for at hjælpe hinanden, hvor vi kan. Det er netop essensen af ’Cykling uden alder’. Og jeg er ikke i tvivl om, at Rødovre er klar til at trampe lidt ekstra i pedalerne for at give vores ældre en god oplevelse,” siger borgmester Britt Jensen.

Kort fortalt går Cykling uden alder ud på, at give ældre medborgere chancen for at komme på cykeltur, når de ikke længere selv kan hoppe i sadlen. Konceptet hviler på frivillige, som tager de ældre med på tur i rickshaws, som stilles til rådighed.

Så er du eller en du kender interesseret, så kom med, når ’Cykling uden alder’ inviterer til festlig indvielse på Plejehjemmet Ørbygård torsdag den 10. oktober kl. 13-15. Her kan du høre mere om mulighederne med ’Cykling uden alder’. Du kan blive oplært som cykelpilot og prøve de el-drevne rickshaws. Alle er velkommen, så inviter din nabo eller mormor med på en cykeltur.

”Nu kan børnebørn, naboer, familiemedlemmer og lokale frivillige invitere Rødovres ældre med på cykelture. Cykelture i rickshaw er fantastiske. De bringer smilet frem hos alle, bryder ensomheden og styrker fællesskabet. På turene mødes generationer og nye venskaber og livsbekræftende historier opstår,” siger Pernille Hauerslev, der er projektleder i ’Cykling uden alder’

Mere end 2.200 piloter træder allerede i pedalerne for ’Cykling uden alder’ rundt om i landet. Sidste år sørgede de for, at mere end 18.000 passagerer fik vind i håret på de danske veje – og nu er turen kommet til Rødovres borgere.

Få mere information om ’Cykling uden alder’ på foreningens hjemmeside eller ved at tage kontakt til Rødovre Sundhedscenter på 36 37 81 90.